Onze polypropyleen buizen zijn beschikbaar in diverse afwerkingsniveau’s.

Polypropyleenbuizen met zuurstof barrière / Oxygen Tight (OT)

De aquatherm Blue Pipe OT is zuurstofdicht.  Zij wordt bekleed met een technische anti-diffusielaag en voldoet hiermee aan de criteria van de  DIN 4726.  De aquatherm Blue Pipe OT, gecombineerd met het aquatherm Green Pipe gamma, omvat aldus alle elementen nodig voor de installatie van klimaat- en verwarmingskringlopen alsook industriële uitrustingen.

De voordelen van de aquatherm Blue Pipe OT zijn talrijk. Een summiere opsomming : Zuurstofdicht volgens DIN 4726 dank zij een anti-diffusiebarriëre, schok- en corrosiebestendig, scheikundig resistent, lage inwendige ruwheidsfactor, grote thermische stabiliteit enzovoort.

aquatherm Blue Pipe OT overtuigt door zijn eenvoudige en efficiënte assemblage. Samenstelling wordt uitgevoerd door een fysisch proces : De samen te voegen elementen worden tot 260°C opgewarmd en gepolyfuseerd, waardoor ze een onverbrekelijke en homogene verbinding vormen.

Polypropyleenbuizen met UV-barrière

Onder normale toepassingen worden polypropyleenbuizen in Fusiolen® in gebouwen ingezet waar ze niet blootgesteld worden aan UV-straling. Een gesloten verpakking beschermt de buizen en accessoires tijdens het transport en montagetijd. Een tijdelijke buitenopslag mag evenwel niet langer zijn dan 6 maand.

Voor buitentoepassingen stelt aquatherm zijn gamma glasvezelversterkte polypropyleenbuizen voor met een polyethyleen beschermmantel die tegen zonlicht beschermt. Schade door toedoen van UV-straling wordt aldus vermeden. Deze buizen zijn beschikbaar onder de type-aanduiding aquatherm Blue of Green Pipe MF RP UV.

Om kortere stukken buis te beschermen, is het mogelijk een zelfklevende anti-UV beschermtape aan te brengen. Hiervoor hebben wij een elastische zelfklevende tape met een goede weerstand tegen vocht, abrasie, olie, lichte basen en zuren en atmosferische invloeden. De tape wordt steeds aangebracht op een droge, propere en ontvette ondergrond. Aanbrengen dient onder spanning te worden uitgevoerd met een minimum overlap van 50 %.

Polypropyleen buizen met thermische isolatie (energy/TI)

Voorgeïsoleerde glasvezelversterkte buizen voor ondergrondse distributienetwerken. Het transport van energetische vloeistoffen in stedelijke omgeving en over grotere afstanden vereist een adequate transportbuis, meestal ondergronds. Voor deze toepassingen worden zowel aan het transportsysteem als aan de isolatie, hoge vereisten vooropgesteld.

De aquatherm glasvezelversterkte buizen Blue Pipe TI worden af fabriek geïsoleerd en zijn het systeem bij uitstek voor leidingwerken met werkdrukken tot 20 bar en bedrijfstemperaturen tot 90°C. De aquatherm voorgeïsoleerde glasvezelversterkte buizen Blue Pipe TI zijn eveneens geschikt voor klimaattoepassingen of koelvloeistoffen. De isolatielaag wordt door injectie van PUR hardschuim om de buis aangebracht. Ze wordt op haar beurt beschermd voor atmosferische invloeden of mechanische schade door een uitwendige PEHD beschermmantel.

Toebehoor zoals bochten of T-stukken worden op dezelfde wijze en af fabriek geïsoleerd. Assemblages tussen buizen en accessoires worden op locatie en door spiegellas polyfusie geassembleerd voor de diameters 32 tot 125mm en door stomplas voor de diameters 160 tot 355mm. Het isoleren van deze samenstelling geschiedt door geïsoleerde moffen die een perfecte en continu afdichting mogelijk maken. De aquatherm Blue Pipe TI buizen zijn beschikbaar op lengtes van 5,8 en 11,6 m. Het gamma kan worden uitgebreid met een tracing- of controlesysteem. Deze uitvoeringen zijn enkel beschikbaar op aanvraag.

Wilt u meer weten over een van deze gamma's?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor nadere informatie.