Polypropyleen buizen, een must voor industriële installaties

Bij de bouw of renovatie van industriële gebouwen komt heel wat kijken. Naast een snelle installatie van de systemen staat de rentabiliteit van het gebouw voorop. aquatherm ontwikkelt oplossing voor de meest uiteenlopende technische toepassingen en zorgt ook onder moeilijke omstandigheden voor optimale resultaten.

Met ons brede assortiment polypropyleenbuizen bestrijken wij niet enkel oplossingen voor verwarming en koeling, drinkwater en perslucht, maar bieden wij onze klanten ook oplossingen voor warmtenetwerken, chemietransport, koeling en industriële installaties. Polypropyleenbuizen onderscheiden zich om vele redenen in industriële toepassingen, maar één van de belangrijkste is hun levensduur.

De voordelen van onze polypropyleenbuizen voor industriële toepassingen

De aquatherm polypropyleenbuis is corrosievrij en daarom bijzonder geschikt voor toepassingen met koel- of verwarmingsvloeistoffen in gesloten kringlopen en derhalve inzetbaar voor talrijke industriële toepassingen. De technische kenmerken van het synthetisch materiaal zijn bijzonder geschikt voor veeleisende industriële toepassingen. Ze onderscheiden zich onder meer door hun weerstand aan hoge temperaturen en werkdrukken. Bovendien biedt het materiaal bijzondere eigenschappen op het gebied van polyfusie en wedersamenstelling tot een homogene massa, welk een hoge mate van veiligheid en een lange levensduur waarborgt. Gecombineerd met de talrijke aquatherm accessoires, beschikt het systeem over alle componenten voor de realisatie van veelvuldige en uiteenlopende toepassingen.

Waarom kiezen voor aquatherm?

De uitzonderlijke duurzaamheid van polypropyleen

Met het juiste materiaal en betrouwbare verbindingen, zijn onze systemen bijzonder geschikt om ook tientallen jaren na installatie nog foutloos te functioneren.

PP-R en PP-RCT blijven tientallen jaren operationeel in leidingtoepassingen, en blijven werken lang nadat andere bouwcomponenten dienen te worden vervangen. Het is belangrijk een leidingsysteem te hebben dat niet slijt, corrodeert of door kalkaanslag wordt aangetast, vermits leidingwerk duur en moeilijk te vervangen is. Duurzame bouwmaterialen zoals AQUATHERM buizen en fittingen gaan de hele levensduur mee van het gebouw waarin ze zijn geïnstalleerd, en kunnen daarna gemakkelijk gerecycleerd worden.

De PP-R en PP-RCT van AQUATHERM is hydrofoob, wat betekent dat ze water afstoten van hun oppervlak. Dit beschermt de buiswand tegen erosie en lekkage. Het gladde, chemisch inerte materiaal voorkomt kalkafzetting en corrosie, zodat de prestaties van de piping niet worden aangetast, zelfs niet zonder chemische nabehandeling.

De betrouwbaarheid van PP-R EN PP-RCT buizen

Onze systemen zijn ontwikkeld om zonder storingen te functioneren in een grote verscheidenheid van toepassingen.

Polypropyleen PPR en PP-RCT is één van de meest betrouwbare pijpmaterialen ter wereld en decennia van onze onderzoeken en engineering hebben het nog betrouwbaarder gemaakt. Met de AQUATHERM piping beschikt u over een leidingsysteem met een levensverwachting van meer dan 50 jaar, en onze ontwikkelingen zorgen ervoor dat u niet teleurgesteld zal worden.

AQUATHERM voegt warmtestabilisatoren toe aan zijn PP-R en PP-RCT samenstelling, welke de buizen en fittingen tegen tijdelijke temperatuurpieken beschermt, zelfs bij temperaturen tot boven het kookpunt. Stelt u zich een leidingsysteem voor dat na 50 dienstjaren nog steeds foutloos werkt. Met onze oplossingen kunnen wij dit waarborgen.

De chemische zuiverheid van onze materialen

Polypropyleen is corrosievrij en chemisch inert, waardoor onze systemen beter functionneren en een langere levensduur hebben dan andere materialen.

De AQUATHERM PP-R en PP-RCT systemen reageren niet met water, noch met de meeste chemicaliën opgelost in water. Dit voorkomt corrosie, kalkafzetting en erosie, de drie belangrijkste oorzaken van leidingbreuken op lange termijn. In tegenstelling tot koper, of andere kunststoffen, laten PPR en PP-RCT geen sporen na van chemicaliën in het water.

Zelfs de koppelingen zijn chemisch zuiver. In tegenstelling toe lijm- of lasverbindingen, gebeurt de samenstelling door middel van thermische fusie. Deze werkwijze verbindt buis en koppeling tot een ononderbroken geheel zonder gebruik te maken van chemicaliën. Met uitzondering van de samengestelde stukken met messing of RVS inzet, zijn alle AQUATHERM elementen in PPR of PP-RCT en geen van hen reageert met de vervoerde vloeistof in uw systeem.

Leidingen die voldoen aan de behoefte van een fabriek of industriële infrastructuur

Industriële toepassingen vereisen vaak aanpassingen in functie van specifieke behoeften. Een lange termijn visie en -investering maken van polypropyleen buizen met een te verwachten levensduur van > 50 jaar een valabel alternatief voor andere kunststof materialen of metalen buizen die doorgaans een merkelijk kortere levensduur hebben. Ontwerpers en infrastructuur verantwoordelijken dienen te weten dat er andere opties bestaan dan de traditionele materialen. Polypropyleen buizen blijken dikwijls een superieure optie voor diverse en specifieke toepassingen, zoals toepassingen voor koelwater, (omgekeerde) osmose, gedemineraliseerd en RO water, transport van chemicaliën, inerte gassen, glycol enz.

Bovendien, en dank zij het werk van onze ontwerpingenieurs werden diverse oplossingen op maat ontwikkeld, zoals een voorgeïsoleerde versie (TI) voor buiten- of ondergrondse toepassingen waarbij vloeistoftransporten over langere afstanden en met een minimale temperatuur wijziging vereist zijn. Of de uitvoering met zuurstofbarrière (OT) die ondoordringbaar is voor zuurstofdiffusie. Deze buis heeft een technische buitenbekleding waardoor ze beantwoordt aan de DIN 4726. Ze bevat alle nodige elementen voor de installatie van airconditioning- verwarmingsbuizen in een gesloten circuit, alsook voor industriële installaties.

Ontwerp en prefabricage van vloeistofsystemen voor industriële installaties

« Time is money ». Dit citaat is heel pertinent in een industriële context en in de bouwsector. Daarom biedt aquatherm productiediensten aan voor uw vloeistofsystemen. U kan besparen op tijd, installatiekost en uitvoeringstermijnen halen door van aquatherm het verlengstuk van uw montageploegen te maken…

Tekenaars zorgen voor uw ontwerpen en gemodelleerde tekeningen. Eenmaal goedgekeurd, wordt gebruikgemaakt van de modernste polyfusie lasapparatuur in onze werkplaatsen om aangepaste onderdelen, complexe collectoren en aangepaste prefabricages te vervaardigen volgens uw technische specificaties.

De aquatherm PPR buizen zijn aanzienlijk lichter dan metaal en duurzamer dan de meeste kunststoffen. Dit betekent dat uw geprefabriceerd leidingsysteem gemakkelijk kan worden verstuurd en op uw locatie naar wens kan worden afgeleverd. De aquatherm dienstverlening resulteert doorgaans in een substantiële besparing op materiaal- en/of loonkost op uw projecten.

Een oplossing op maat voor uw infrastructuur met projectondersteuning en een product dat garant staat voor technische kwaliteit, efficiëntie en afschrijving op lange termijn

Geïnteresseerd in onze producten voor uw project ?

Geïnteresseerd in onze producten voor uw project ? Onze vertegenwoordiger komt graag bij u langs om het aquatherm gamma voor te stellen.
Heeft u een vraag ? Wacht niet langer en neem contact op met onze support !