aquatherm green brengt een revolutie teweeg in de sector van polypropyleenbuizen

Het aquatherm green gamma is al sinds tientallen jaren een revolutie in de sector van kunststofbuizen. De innovatieve eigenschappen van polypropyleen komen bijzonder tot uiting in de sector van de drinkwaterdistributie. Hier wordt een absolute afwezigheid van zware metalen of chemicalën vooropgesteld.

aquatherm green is gemaakt van (PP-R), en reageert niet met water. Dit voorkomt uitloging, corrosie, kalkafzetting en erosie, de belangrijkste oorzaken van waterverontreiniging en leidingbreuken op lange termijn. Ons aquatherm green assortiment is de veiligste keuze voor drinkwatersystemen, waaronder systemen voor de verwerking van voedsel, drank en huishoudelijk waterleidingwerk.

Schoon en Veilig

aquatherm green wordt geïnstalleerd door thermische fusie (= polyfusie). De afwezigheid van lijmen, soldeer of andere verbindingstechnieken op de koppelingen zorgen ervoor dat het systeem vrij blijft van externe en schadelijke producten. Bovendien verhindert de kleur van de aquatherm green het binnendringen van zonlicht in de buiswand en de vorming een biofilm.

aquatherm green is gecertificeerd en voldoet aan de Europese en specifiek de Franse sanitaire normen ACS (CARSO) voor de distributie van koud en warm drinkwater. Als u voor aquatherm green systemen kiest, kan u er zeker van zijn dat uw water van de bron tot zijn bestemming zuiver blijft.

Technische specificaties

Toepassingen

De karakteristieken van de aquatherm green maken deze bijzonder geschikt voor een brede waaier aan toepassingen.

 • Leidingnetwerk.
  voor sanitaire toepassingen, zowel voor koud als warm water.
 • Aansluiting aan warmtebronnen.
  Collectoren, stijgbuizen.
 • Leidingnetwerk voor waterdistributie in zwembaden.
 • Leidingnetwerk voor persluchtdistributie.
 • Leidingnetwerk voor ijswater en koelwater in koel- en klimaatsystemen.
 • Leidingnetwerk voor verwarmingssystemen in bouwtechniek.
 • Leidingsystemen voor land- en tuinbouwtoepassingen.
 • Verbindingsbuizen voor warmtepompen.
 • Leidingsystemen voor industriële toepassingen
  Agressieve media (zuren, basen, enz)

Materiaal

Tientallen jaren ervaring in de productie en toepassing van polypropyleen leidingsystemen, en de ambitie om voortdurend te ontwikkelen en verbeteren hebben geleid tot talrijke verbeteringen van de aquatherm produkten.

De basis hiervoor wordt gelegd in de voortdurende ontwikkeling van innovatieve polypropyleenmaterialen, gecommercialiseerd onder de handelsnaam Fusiolen®. De positieve resultaten van deze navorsingen en ontwikkelingen resulteren in Fusiolen®PP-R, Fusiolen®PR-R FS en Fusiolen®PP-RCT.

Fusiolen® wordt gekenmerkt door zijn grote hitte- en uitzettingsstabiliteit. De uitstekende eigenschappen van polyfusie en het homogene resultaat, hebben ertoe bijgedragen dat de aquatherm polypropyleen systemen wereldwijd bekend raakten. De fysische en chemische eigenschappen zijn afgestemd op de respectievelijke toepassingsgebieden zoals drinkwater, verwarming en koeling of sprinklertoepassingen.

Fusiolen® is een milieuvriendelijk materiaal dat kan worden gerecycleerd en herbebruikt in diverse toepassingen. Het bevat geen milieubelastende stoffen bij de verwerking of verwijdering.

Fusiolen® wordt wereldwijd gerespecteerd om zijn consistentie, zijn chemische zuiverheid en zijn lage milieu-impact.

Voordelen

Het systeem omvat alle componenten voor een volledige installatie vanaf de waterteller tot het laatste aftakpunt. Installaties met gemengde materiaalsamenstellingen behoren tot het verleden.

 • Absolute corrosiebestendigheid
 • Weerstand tegen chemische stoffen
 • Milieuvriendelijk
 • Lage oppervlakteruwheid
 • Goede thermische en akoestische isolatie-eigenschappen.
 • Hoge slagvastheid
 • Excellente thermo-fusie eigenschappen
 • Uitstekende temperatuur stabiliteit
 • Lichter dan staal en koper
 • Eenvoudig te installeren.

Op basis van de kwaliteitsnormen van het systeem, verleent AQUATHERM een waarborg van 10 jaar op alle leidingen en accessoires.  Deze waarborg wordt door de verzekering gedekt.

Verhoudingen afmetingen (SDR)

Het aquatherm green gamma is in de volgende SDR afmetingen beschikbaar :

SDR 6
SDR 7.4
SDR 9
SDR 11

Alle buizen met de afmetingen 16, 20, 25, 32, 40, 50, 63, 75, 90, 110, 125 mm kunnen worden gespiegellast, vanaf 160, 200, 250 en 315 worden stomplasverbindingen gemaakt.

Technische informatie

Temperatuur en drukweerstand : De levensverwachting van de aquatherm green overschrijdt de 50 jaar. Tijdelijke of accidentele temperatuurpieken tot 100°C (of -40°C) vormen geen probleem. Om meer te weten, raadpleeg de tabellen op pag. 20-21 van de technische cataloog voor toelaatbare werkdrukken en temperaturen.

Hygiënische geschiktheid : Elke component die in contact komt met drinkwater dient conform te zijn aan de DIN 1988 op dewelke de wetgeving voor uitrustingen en hun accessoires in voedingstoepassingen berust. Ze dienen onder meer te beantwoorden aan de richtlijnen van het Duitse Federale Instituut KTW ter voorkoming van risico’s.

De absolute hygiënische kwaliteiten van de aquatherm green systemen worden bevestigd door het Hygiëne Instituut Gelsenkirchen op een objectieve manier. De compatibiliteit van het produkt in voedingstoepassingen wordt voortdurend gecontroleerd door middel van laboratoriumtesten.

Weerstand tegen UV-straling : De buizen in Fusiolen®PP-R(80) en Fusiolen® PP-R(80)CT worden onder normale omstandigheden niet blootgesteld aan UV-straling. De aquatherm green worden onder UV bestendige folie verpakt voor transport- en montagedoeleinden. Buitenopslag wordt beperkt tot 6 maand. Voor buitenmontage stelt aquatherm een UV bestendige uitvoering voor met een polyethyleen buitenmantel. Op deze manier wordt elke nefaste invloed door zonnestraling uitgesloten. (Glasvezelversterkte buizen met UV bescherming kunnen worden besteld.)

Brandbescherming : De aquatherm green en zijn accessoires voldoen aan de vereisten van brandbestendigheid voor materialen B2(normaal ontvlambaar). Vergeleken met natuurlijke materialen zoals hout, kurk of wol, komen er bij de verbranding geen verhoogde toxische elementen vrij. Bij hun verbranding komen ook geen dioxines vrij.

Teneinde vlamdoorslag bij buisdoorvoeren te vermijden, dienen brandvrije buisdoorvoeren te worden voorzien in de compartimenteringen. De aard van de te treffen maatregelen hangt af van de aard van de installatie. Gelieve de plaatselijke regelgeving inzake brandveiligheid te raadplegen.

Wenst u meer te weten over het gamma aquatherm green ?

Aarzel niet en download onze cataloog of technische fiche.