Universele leidingsystemen voor professionele installateurs

Of het nu gaat om sanitaire installaties, verwarmings- of climatisatiesystemen, sprinklersystemen of andere infrastructuren, de installatie van leidingsystemen dient de verwachtingen van sanitaire, HVAC en industriële installateurs te beantwoorden. De aquatherm produkten werden ontwikkeld vanuit een perspectief : een innovatief, universeel en wereldwijd toepasbaar leidingsysteem ontwerpen. Onze oplossingen zijn veilig, gemakkelijk en snel in werking te stellen !

Laat u opmerken door onze polypropyleen oplossingen voor te stellen. Ze zijn robuust en verouderingsbestendig. Onze buizen en koppelstukken kunnen snel worden verbonden door thermofusie door middel van gereedschappen die perfect zijn aangepast voor polyfusie. De aquatherm polypropyleen buizen rekenen voor altijd af met corrosieschade. Ons complete systeem waarborgt een onnavolgbare betrouwbaarheid in de tijd. Het hoge kwaliteitsniveau van onze producten laat aquatherm toe een waarborg van 10 jaar te verlenen op al onze buizen en componenten, daar waar de Europese wetgever er slechts 2 oplegt !

Polyfusie, een unieke montage, inbedrijfstelling en installatietechniek

Polypropyleen biedt een unieke assemblagetechniek : het samenstellen van een homogene massa door middel van polyfusie. Onze buizen en accessoires polyfuseren dank zij warmtetoevoeging en verworden tot één geheel zodra samengevoegd. Opbouwtijden zijn verbazingwekkend kort. Bijvoorbeeld vereist een buisdiameter 20 mm. slechts 5 seconden opwarmtijd, en kan onmiddellijk gepolyfuseerd worden. Bovendien vereist het verwerken van de aquatherm piping geen enkele toevoeging van materiaal (lijmen of lasbagetten) die de kwaliteit en betrouwbaarheid van het leidingsysteem zouden kunnen beïnvloeden.

Eenmaal gepolyfuseerd, kunnen de aquatherm leidingwerken onmiddellijk onder druk worden gezet. Er zijn geen wachttijden vereist. Voor een professionele en totaaloplossing, stellen wij een breed assortiment aan producten en gereedschappen voor die u toelaten op een snelle en veilige manier de buizen en koppelstukken te verbinden. Ons systeem omvat alle bouwcomponenten voor leidingnetwerken en distributietechnieken :

  • Buizen op lengtes van 4 m. (5.8m > d.160mm)
  • Overgangsstukken (pp/messing of inox)
  • Accessoires 100% in polypropyleen
  • Zadelstukken (aanboorzadels)
  • Flenzen en kragen
  • Collectoren
  • Afsluiters
  • Installatiegereedschappen en bevestigingen
  • Lasapparatuur en hulpmateriaal
  •  Snijgereedschappen

Tot slot staan de aquatherm vertegenwoordigers u vrijblijvend bij met raad en daad om u in uw werkplaatsen of op uw werf te ondersteunen met de diverse toepassingsmogelijkheden, het materieel en het in opbouwen van de aquatherm leidingsystemen. In het praktisch luik worden de deelnemers voornamelijk ingeleid in de assemblagetechnieken “lassen door polyfusie”, eigen aan onze polypropyleen producten. Deze gratis opleiding helpen onze klanten installateurs om hun competenties inzake thermofusie te optimaliseren, zodat ook zij experten worden in de werdeld van de polypropyleen buizen !

Een aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding voor een exclusieve distributiedienst

Het huidige economische klimaat gaat gepaard met instabiliteit op de markt, wat leidt tot prijsstijgingen voor metalen en synthetische materialen. Bij aquatherm Belux-France zijn we ons ten volle bewust van de weerslag die dit kan hebben op de rentabiliteit van uw projecten. Daarom heeft aquatherm zich gepositioneerd als een serieuze buitenstaander op de markt van leidingsystemen, en tegen een concurrerende prijs! Bovendien streven we naar een stabiele prijsstelling. Het resultaat zijn polypropyleen leidingsystemen van hoge kwaliteit met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding!

Om u dit te bewijzen, hebben we een systeem opgezet om u te helpen de leveringskosten en de installatietijd van onze PP-R leidingsystemen te schatten. Bovendien biedt de prefabricage van aquatherm een superieure ondersteuning ter plaatse. Wij plannen en vervaardigen speciale componenten en verdeelstukken volgens uw specificaties in onze eigen werkplaats. Een prefabricageservice die u tijd en geld bespaart !

Tot slot hebben we een grote voorraad buizen tot DN 125, beschikbaar voor onmiddellijke levering, voor uw loodgieters- en HVAC-projecten. Deze uitgebreide voorraad wordt wekelijks aangevuld, zodat we snel en flexibel kunnen inspelen op de vraag van onze installateursklanten en nationale distributeurs. Onze geografische ligging, in het hart van Europa en dicht bij het snelwegennet, geeft ons een extra voordeel.

Een economische oplossing, eenvoudig te implementeren, die een duurzame en betrouwbare installatie garandeert!