Gevestigd in de Luikse regio sinds 1946

aquatherm Belux-France (voorheen Ets Marchal), sinds 1946 gevestigd in de Luikse regio, is gespecialiseerd in de invoer en distributie van polypropyleen leidingsystemen voor het transport en de distributie van vloeistoffen en gassen. Het bedrijf heeft altijd een innoverende geest gehad en is voortdurend op zoek naar nieuwe en efficiënte technieken en gebruikt zijn lange en succesvolle ervaring op het gebied van HVAC en vloeistoftechnieken om een kwaliteitsdienst aan te bieden.

Onze materialen zijn uitsluitend afkomstig van het Duitse aquatherm Gmbh, die wij al meer dan 30 jaar importeren en vertegenwoordigen in België en het Groothertogdom Luxemburg, en sinds kort ook in Frankrijk.

“We’ve got a pipe for that”

Onze voortdurende aanpassing aan de behoeften van de markt en onze knowhow hebben aquatherm in de afgelopen decennia tot een succesvolle en internationaal erkende onderneming gemaakt. Een ontwikkeling waar we trots op zijn en die ons tegelijkertijd stimuleert om onze activiteiten verder te ontwikkelen.

meer dan
7500
afgeronde projecten
meer dan
500
tevreden klanten
meer dan
150
km verkochte buis/jaar
aquatherm heeft een eigen assortiment PP-R buizen ontwikkeld die voldoen aan een veeleisende markt voor sanitaire en universele distributietechniek, naast airconditioning, verwarming en industriële technieken

Nieuwe installaties

Vandaag is aquatherm Belux-France een middelgrote onderneming die haar activiteiten nog verder wil ontwikkelen, en daarom investeerde in een nieuwe infrastructuur.

Dit nieuwe gebouw, gelegen in het bedrijvenpark van de Hauts-Sarts (BE), bestaat uit 2.000m² opslagruimte en meer dan 360m² kantoren. De vloerverwarming, de klimaatplafonds en de sanitaire distributietechniek zijn allemaal geïnstalleerd met producten uit ons eigen assortiment.

Alle informatie over het ontwerp van ons nieuwe gebouw vindt u op “construire la Wallonie” : Hoe maak je van een industrieel gebouw een architectonische parel. (construirelawallonie.be)

Advies en logistiek

Een grote voorraad, ondersteund door ultramoderne logistiek, betekent dat wij snel en flexibel kunnen inspelen op de marktvraag. Onze geografische positie dicht bij de autowegen, geeft ons een extra voordeel.

Naast de levering biedt het team van aquatherm Belux-France zijn klanten een efficiënte en beproefde technische ondersteuning op alle gebieden die door het gamma worden bestreken. Technische ondersteuning wordt verleend vanaf de planningsfase tot de voltooiing van het project.

Kwaliteit 100% "Made in Germany"

Sinds 1978 is het de missie van aquatherm om veilige en innovatieve leidingsystemen te creëren. Het begint allemaal met de grondstof: onder het gedeponeerde handelsmerk Fusiolen®, die aquatherm ontwikkelt en veredelt met haar eigen polypropyleen korrels. Hierdoor kunnen zij de eigenschappen van onze producten perfect afstemmen op de eisen van de verschillende toepassingen.

Alle producten worden uitsluitend met de modernste productietechnologie in de Duitse vestigingen gefabriceerd.  Enkel gecertificeerde producten bereiken onze klanten wereldwijd. Talrijke nationale en internationale kwaliteitslabels en certificaten bevestigen keer op keer de hoge kwaliteit van onze producten.

Certificeringen volgens ISO 9001, ISO 14001 & ISO 50001

Sinds 1996 voldoet aquatherm GmbH aan de eisen van het kwaliteitsmanagementsysteem volgens DIN ISO 9001. Het TÜV 2012-certificaat werd uitgebreid tot het milieubeheersysteem volgens ISO 14001 en momenteel tot het energiebeheersysteem volgens ISO 50001.

Dit succes is een verdere stap in de versterking van onze concurrentiepositie en in het voldoen aan